Питання культури миру зараз особливо важливі та актуальні.

«Ліга Культури» не одноразово висвітлювала їх на різноманітних заходах, круглих столах.  Паралельно з тим, ми намагаємося шукати шляхи практичного втілення культури миру у життя та прагнемо об’єднання різних громадських платформ задля спільної мети. «Ліга Культури» підтримує прагнення багатьох культурних діячів, науковців створити Караван миру. Пропонуємо вашій увазі петицію, яку організатор акції Володимир Сорока планує вручити Голові Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу:

«Світ стоїть на порозі війни.

Євразійський політико-тектонічний розлом, що проходить через Україну, загрожує фундаментальними потрясіннями не тільки Європі, але всьому людству. Кожному з нас.

Тому ми, українці, ініціюємо Караван Миру «Cooperate For Life».

Він рухатиметься від Чорного моря до Атлантичного океану, від міста до міста, від країни до країни і складатиметься з концертів, виставок, спортивних заходів, зустрічей, флешмобів, телемостів, семінарів, тренінгів, майстер-класів.

Його учасники: посли доброї волі і ветерани війни, відомі вчені та студенти, педагоги, діячі культури і мистецтв, екологи, журналісти, письменники, лікарі, зірки спорту та естради, політики, релігійні діячі.

Коли ми спільно з народами Європи об'єднаємося в прагненні трансформувати енергію конфлікту навколо України в творчу енергію взаємодії, ми зможемо задати новий вектор розвитку Європейської цивілізації і ввести її в еру процвітання.

Процвітання як мета, світ як умова для процвітання, культура як спосіб, мова як інструмент, медіа як відповідальність - така концепція Каравану «Cooperate For Life».

Для реалізації проекту нам потрібні: транспорт, медійна апаратура, а також готовність мерів міст, розташованих на шляху прямування Каравану, сприяти нашій культурно-миротворчої місії.

Якщо ми зберемо 100 000 підписів, співтовариство Авааз передасть цю петицію мерам європейських міст, а також Голові Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу, від яких у великій мірі залежить успіх нашого проекту.

Допоможіть нам, будь ласка - підпишіть петицію і запросіть підписати її ваших друзів!

Від вашого небайдужості зараз залежить наше спільне майбутнє!»


Організатори петиції:

Оргкомітет Каравану Миру «Cooperate For Life»

Всесвітній рух "ЕКО- КУЛЬТУРА"

Міжнародна платформа підтримки миротворчості "FORPEACE"

Підтримати петицію можна за посиланням:
https://secure.avaaz.org/ru/petition/Predsedatel_Evropeyskoy_komissii_Zhoze_Manuel_Barrozu_Podderzhite_ukrainskuyu_iniciativu_za_mir_i_procvetanie_Cooperate_/?obJvyhb

 

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 19 травня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok