Великі кошти на вибори, які так і не були зменшені, задіяність головних облич  політики у перегонах – все це створює враження, що, насправді, про проблеми країни ніхто не думає і люди знову є лише ресурсом, задіяним у виборах, а не суб’єктами, на які спрямовані перетворення в країні?

Коли мова заходить про вибори, то політики роблять вигляд, ніби війни у нас немає, і що єдина проблема в країні – це вибори, які потрібно терміново провести і тоді все буде стабільно і йтиме на покращення.

Сьогодні більшість з тих, хто прийшов і прийде у політику – це люди, які не здатні на реальні системні зміни в державі, але вони весь час демонструють  нам, що вони на щось спроможні. На жаль, цей політичний самообман здебільшого неадекватно оцінюється суспільством, на ньому такі політики можуть довгий час триматися в політиці  і створювати ілюзію своєї спроможності розбудовувати і керувати державою.

На виборах, як правило, боротьба за виборців обертається фінансовою конкуренцією кандидатів між собою – хто дорожче зробить кампанію, і хто більше вразить. Бо якби політики боролися за виборців, то виборці  хоча б щось мали з виборів. А так – виборча кампанія заздалегідь стає дорожчою для громадян, ніж ті «грошенята», які можновладці  подають громадянам після виборів.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 30 вересня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok