Актуалізувати істинні життєві цінності в оригінальний спосіб запропонували учасники “Ліги Культури” Івано-Франківська та “Школи лідерів” — через заглиблення в індійську культуру та відзначення світлого свята Дівалі. Ідею підтримали численні молодіжні організації.

Святкування відбудеться 9 листопада 2010 року в Івано-Франківську, поблизу міського озера. Організатори разом з іншими франківчанами планують освітити місто вогнями, запаливши увечері глиняні світильники, бенгальські вогні, влаштувавши вуличне файєр-шоу від Театру вогню.

Свято Дівалі є державним святом Індії. Воно символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом, радість, любов та відродження сімейних цінностей. Саме в цей день в Індії  у кожному домі горять безлічі вогнів, а на вулицях не змовкають хлопавки та феєрверки. Головним атрибутом свята є невеликий глиняний світильник – "діпа". Індійці запалюють його біля своїх будинків і на підвіконнях. Прийнято вважати, що світло "діпа" допоможе знайти дорогу до їх вогнища добробуту та процвітанню.

- Знайомство з глибокою культурою індійського народу — саме з такою метою зініційований захід у місті учасниками “Ліги Культури” Івано-Франківська та “Школи лідерів”, – ділиться ідеєю координатор Ліги в Івано-Франківську та голова “Школи лідерів” Радислав Петрів. – Задум підтримали численні молодіжні організації – Українська студентська спілка, Молодіжний союз "Наша Україна", МО "Оновлення Країни", Театр вогню ”Коли приходить ніч…". Захід «Дівалі» проводиться в Івано-Франківську вперше і, сподіваємося, стане доброю традицією для міста і, можливо, початком нових культурних зв'язків Івано-Франківська та Індії.

Прес-служба

 

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok