9 лютого, у офісі «Ліги Культури» відбулась зустріч ініціативної групи по створенню Школи співробітництва. На зустрічі було затверджено Концепцію створення і розвитку Школи і визначено основні етапи цього процесу.

Навколо Київського центру «Ліги Культури» об’єдналась ініціативна група батьків, які мають дружні зв’язки, і вчителів, які мають значний досвід «вирощування» школи, з метою створення в Києві нової недержавної школи. За словами Віце-президента Ліги Віри Миколаївни Зоц, ця ініціативна група прагне спільними зусиллями створити школу, яка підтримуватиме в дітях дух свободи, здоров’я, розум і благородство на засадах поваги і відповідальності всіх учасників навчального процесу: учнів, їх батьків і педагогів.

Особливості нової школи:
1. Педагогічний  колектив  об’єднується на принципах «команди».
2. Управління  школою здійснюється в демократичних  формах: вчительська  колегія,  батьківська  колегія,  рада  школи, опікунська  рада.
3. Відсутність  бального оцінювання знань учнів до 5-го класу.
4. Феноменологічний  підхід  у  навчанні: природознавство  вивчається  на природі, нові знання ґрунтуються на практичному досвіді дітей.
5. Різні форми індивідуалізації навчання: предмети за  вибором, навчальні  проекти, групи тьюторського  супроводу, індивідуальні  навчальні  плани, асистенти  вчителів.
6. Рукоділля, ремесла, технології, музика, образотворче мистецтво  є складовими навчального плану на всіх ступенях  школи (I-III).
7. Педагогічне спілкування ґрунтується на повазі до сім`ї дитини, шкільного співтовариства, літніх людей, молодших, вихованні почуття власної гідності і впевненості у власних силах.
8. Школярі забезпечуються чистою водою, здоровим  харчуванням, щоденними  рухливими  іграми  на свіжому повітрі, їм пропонується  кілька фізкультурно-оздоровчих програм.

Подальші  кроки у процесі створення нової школи.
1.Пошук  партнерів, які хочуть  навчати  дітей у такій  школі, і  готові  взяти  участь у  матеріалізації ідеї (приміщення, оснащення, відкриття рахунку)
2.Обмін інформацією  і  пропозиціями  на Facebook : Школа  сотрудничества
3. Пропонування  концепції школи, яка розроблена експертами «Ліги Культури», школам, що будуть готові  її  реалізувати.


Прес-служба «Ліги Культури»

Київ, 9 лютого 2012 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok