25 травня 2012 року у с. Велика Обухівка, Миргородського району Полтавської області відбудеться відкриття та освячення пам`ятника Марії Ростиславівні Капніст.

Марія Ростиславівна - відома кіноактриса, Заслужена артистка  України. Вона народилась 22 березня 1914 року в родині графа Ростислава Ростиславовича Капніста і Анастасії Дмитрівні (уроджена Байдак), яка є нащадком гетьмана Павла Полуботка і знаного запорізького кошового отамана Івана Сірка. Серед її предків – видатний поет кінця ХVIII – початку ХІХ ст. Василь Капніст, дипломати, міністри, військові, педагоги. Капністи були великими шанувальниками мистецтва; вони вели активну громадську діяльність, займалися благочинністю.

Талановита актриса запам’яталась багатьом ролями у фільмах: “Стара фортеця”, “Під золотим орлом”, “Таврія”, “За дома зайцями”, “Помилка Оноре де Бальзака”, “Дике полювання короля Стаха”, “Шанс”, “Синій птах”, “Квартет Гварнері”, “Вчителька”, “Бронзовий птах” та іншими. Вона знялась у понад 100 художніх фільмах, серед яких і “Тіні забутих предків”, який став золотим фондом українського кінематографа.

Похована Марія Ростиславівна поруч зі своїми відомими предками на родовому кладовищі Капністів.

Прес-служба «Ліги Культури»

с. Велика Обухівка, 25 травня 2012 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok