21 травня відбулись установчі збори по формуванню Громадської ради при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. Для участі у зборах зареєструвалось 109 представників громадськості. Взяли участь – 103. Кого там тільки не було: підприємці, журналісти, спортсмени, юристи, початкуючі політики і політологи. Найменше професійних педагогів. Звідки такий шалений інтерес до освіти і науки?

Звісно, у нашій країні, як правильно виховувати і лікувати – знають всі.  Правда, відповідальність за свою самодіяльність у цих галузях покладають на фахівців. Якось важко уявити, як інтереси громади в Міністерстві вугільної промисловості могли б відстоювати представники асоціації захисту тварин Африки.

Загальним голосуванням збори прийняли рішення обрати Громадську раду у складі 27 осіб. І ось Раду обрано. Хто до неї увійшов?  З 27 учасників: 2  - представники громад національних меншин, 3 - політики і політологи, 2 - представники батьківської громадськості, 6 - представники спортивних товариств, 4 - представники молодіжних організацій, 10 - представники освіти (це люди, які або є професійними педагогами, або їх організації мають відношення до дітей).

Намагання ознайомитись з діяльністю організацій, які увійшли до Громадської ради, показали, що 5 з них не мають ні свого сайту, ні визначеної мети діяльності.  2 – можливо, існують у документах. У житті, в їхніх містах про них не знають навіть ті, хто професійно займається проблемами громадських організацій. Виникає логічне питання:  чиї ж інтереси представлятиме у МОНМС Громадська рада?  Спробуємо знайти відповідь на це слушне питання  у рубриці «Суспільство» на сайті «Всі ми». Знайомтеся з матеріалом «Чи будуть громадські ради інструментом  громадянського суспільства?»

Київ, 21 травня 2012 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok