Круглий стіл «Стратегія гуманітарного розвитку України – відповідь на виклики сучасності», організований Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з Київським національним університетом ім. Т.Г. Шевченка, став початком загальнонаціональної дискусії щодо основ української гуманітарної політики.

Незалежний майданчик зібрав представників української еліти  (політиків, науковців, громадських діячів) для оцінки Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року, підготовленої фахівцями Національної академії наук України, і напрацювання рекомендацій для формування національної стратегії в гуманітарній сфері.

Мирослав Попович, директор інституту філософії НАН України, академік НАН України, експерт «Ліги Культури» визначив людяність як основу гуманітарної політики України. За його словами, найважливіше зберігати цю цінність, незважаючи на технічний прогрес і всупереч різноголоссю.  Саме на охорону людської гідності має бути спрямована політика держави.

Ганна Герман, радник президента України, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України, подякувала Мирославу Володимировичу за його виступ і відзначили високу цінність рекомендацій провідного українського філософа. Конструктивні пропозиції, висловлені учасниками круглого столу будуть враховані при доопрацюванні Концепції. Цей документ, за словами радника Президента, має виписати українські скрижалі на далеку перспективу і стати стратегією українського народу, а не влади.

Прес-служба «Ліги Культури»

Київ, 21 червня 2012 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok