Дорогі співвітчизники!

28 жовтня 2012 року ми зможемо зробити свій свідомий вибір:

- З ким будемо будувати щасливе майбутнє для України?

- Кому довіримо приймати для нас закони?

- Хто є відповідальними та моральними авторитетами нашої нації?

Ми розуміємо, що багато чого залежить саме від нас. Тому закликаємо Вас, не зважаючи на напружену передвиборчу кампанію, різну політичну приналежність:

- прийти на вибори і проявити свою політичну свідомість та відповідальність, громадянську і духовну зрілість, готовність жити у соборній демократичній Україні;

- дотримуватись Конституції України, чинного виборчого законодавства та демократичних стандартів виборів;

- проявити моральну свідомість, пам’ятаючи про те, що вибори – це не лише голосування, а й активна позиція кожного громадянина у виборчому процесі;

- сприяти проведенню чесної та прозорої виборчої кампанії;

- не дозволяючи нікому маніпулювати вашою свідомістю.

Ми – громадяни України повинні стояти поруч один з одним, щоб змогти відстояти демократію та розвиток на Євроінтеграцію. На виборах мають перемагати не кон’юнктурні інтереси окремих громадян, а любов до Батьківщини! Кожен із Вас має усвідомити, що неможливо жити тільки попередніми образами, потрібно бачити перспективи і формувати новий парламент, який зможе приймати потрібні для країни рішення.

Ми – науковці і практики різних галузей, які добровільно об’єднались у Всеукраїнський громадський рух «За чесні та гідні вибори» і протягом кінця 2011 - 2012 років здійснювали моніторинг відповідності виборчого процесу Конституції України та вітчизняному законодавству, стверджуємо, що в Україні :

- створена достатня нормативно-правова база;

- існує чітка позиція і вимога Гаранта Конституції щодо забезпечення чесних і прозорих виборів;

- хід виборчої кампанії 2012 в основному відповідає основним демократичним стандартам, визначеним Декларацією про критерії вільних і чесних виборів.

А результат і визнання виборів легітимними залежить від нас, від нашої свідомості, готовності захистити свій голос, політичної і правової грамотності, однакової відповідальності за дотримання виборчого законодавства разом із владою, опозицією та позапартійними кандидатами у народні депутати України.

Ми просимо Вас підтримати наші ініціативи:

- Кодекс поведінки суб'єктів виборчих перегонів в Україні, в якому висуваються нові вимоги до них - повага суверенних прав і міжнародних норм з прав людини; повага законів України та виборчих органів; збереження політичної неупередженості; зналежної особистої поведінки;

- Пропозиції щодо змін у вітчизняному виборчому законодавстві, в якому запропоновано шляхи вдосконалення механізмів проведення виборів, запровадження моральних критеріїв у діяльність політиків, врегулювання на законодавчому рівні статусної характеристики депутата в разі переходу від однієї політичної сили до іншої та ін.;

- Звернення до лідерів політичних партій, у якому увага спрямована на зміну їхньої поведінки у виборчому процесі щодо маніпулювань громадською свідомістю та переході до відкритої політичної конкуренції виборчих програм, цілей суспільного розвитку та засобів їх досягнення, запровадження цілеспрямованого навчання народних депутатів як нової еліти нації.

Вибори 2012 - шанс підтвердити імідж демократичної України та сталого розвитку громадянського суспільства. Не втрачаймо свій шанс!

Учасники Форуму «За чесні та гідні вибори»,

25 жовтня 2012 року, м. Київ

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok