Шановні лідери політичних партій!

У черговий раз, напередодні виборів до Верховної Ради України, ми - члени Всеукраїнського громадського руху «За чесні та гідні вибори» - науковці, юристи, адвокати, представники освіти, культури, громадські діячі, ініціативні громадяни - звертаємось до Вас :

-  припинити маніпулювати громадською свідомістю та займатись підкупом виборців;

- не дозволяти своїм кандидатам та їх командам порушувати чинне виборче законодавство;

- сповідувати принципи демократичних виборів  - загального,  рівного та  прямого виборчого права, вільних виборів та таємного волевиявлення;

- застосовувати міжнародну практику проведення демократичних виборів, що ґрунтуються на моральних критеріях поведінки їх суб’єктів;

- дотримуватись принципу залучення професійно – компетентних фахівців до політичної діяльності;

- демонструвати високу політичну і правову культуру;

- не ігнорувати питання моральної компетентності членів партій, таких як: правдивість задекларованих доходів та майна, відсутність фактів порушень прав і свобод людини, чіткість політичної позиції, непричетність до корупційних дій та ін.

Для чесних та гідних виборів до парламенту України створена достатня нормативно-правова база, яка відповідає європейським демократичним стандартам, визначеними Декларацією про критерії вільних і чесних виборів, ст. 71 Конституції України , законом України «Про вибори народних депутатів» від 17.11.2011 р.; існує чітка позиція Гаранта Конституції щодо недопущення виборчого законодавства. Тому не варто йти на вибори, застосовуючи методи, які принижують імідж України та  перешкоджають розвитку демократії.

Кандидати у народні депутати повинні вміти працювати заради України та її громадян, усвідомлюючи свою гідність як моральну цінність; переможена сторона має прийняти поразку заради того, щоб держава не починала все спочатку в черговий раз, а мала можливість рухатися у визначених стратегічних напрямах.

Ми віримо, що кандидати у народні депутати усвідомлюють соціально-політичну значимість проведення чесної, прозорої виборчої кампанії та визнання виборів легітимними. Сподіваємось, що запропоновані нами конкретні пропозиції щодо змін чинного виборчого законодавства та вимог до поведінки всіх учасників виборчого процесу - без маніпулювань громадською свідомістю, з відкритою політичною конкуренцією виборчих програм, цілей суспільного розвитку і засобів їх досягнення - знайдуть  відображення у діяльності новообраних народних депутатів.

Запрошуємо народних депутатів від ваших партій після завершення виборчої кампанії пройти курс навчання для нової еліти нації, розроблений на кафедрі парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, поглибити свої знання в галузі вітчизняного парламентаризму та державного управління, розвинути якості демократичної, моральної особистості.

Учасники Форуму «За чесні та гідні вибори»,

25 жовтня 2012 року, м. Київ

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok