Новий текст для гімну України представляють громадськості учасники Всеукраїнської громадської організації «Ліга Культури».

Слова до державного гімну запропонувала Президент «Ліги Культури» Людмила Авескулова-Хронюк. Над кінцевою редакцією тексту «Славень України» працювали відомий композитор Володимир Губа, вчений та меценат Микола Проданчук, а також нащадок останнього гетьмана України Кирила Розумовського – меценат Олександр Розумовський-Кобзаренко.

Вперше новий текст публікується на офіційному сайті «Ліги Культури» сьогодні, 19 грудня, на свято Миколая Чудотворця. «Саме в цей світлий день просимо Всіх і Кожного приєднатися до нашого щирого прагнення об’єднувати, зберігати і прославляти через національний гімн – народ, державу, Україну! - прокоментувала свої прагнення Людмила Авескулова-Хронюк.

«Славень України» покладено на відому усім музику Михайла Вербицького, створену ще понад півтори сотні років тому для тексту Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».

Запис нової версії гімну можна буде почути найближчим часом.

Вашій увазі пропонуємо текст гімну.

 

СЛАВЕНЬ УКРАЇНИ
(новий текст для гімну України)                  

Україна розквітає,
Слава її й воля!
Всіх нас, браття, в Україні
Об’єднала доля.

Подолаємо неправду,
Бог нам допоможе.
Наше прагнення до щастя
Завжди переможе.

Дух нескорений вкладемо
В гідність і свободу,
В честь, і благо, і соборність
Козацького роду!

Возвеличимо Країну,
Зміцнимо Державу.
Рід великий збережемо,
І примножим  Славу!

Музика:  М.Вербицький
Текст:  Л. Авескулова-Хронюк, В.Губа

 

Прес-служба

Київ, грудень 2013 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok