Для сьогоднішніх дітей події цієї зими і відчайдушний захист нашої батьківщини на Сході створили нових, реальних, справжніх і близьких героїв. Не тих міфічних, про яких читаємо в книжках, а тих, хто поруч. Для когось – це батьки, які стояли на Майдані, для когось – тато, який воює за Батьківщину, а для когось – сусіди, знайомі, які також допомагають всім для нашої перемоги. Діти дуже тонко відчувають правдивість цих почуттів і цієї допомоги, тому, не дивно, що у багатьох з них виникає бажання також бути причетними до спільної справи і допомагати.

Саме така ідея виникла у школярів гімназії ім. І. Франка, що у Каневі. Вони вирішили, що можуть підбадьорити дух і покращити настрій тих солдат, які зараз лікуються у госпіталях Києва та Ірпеня. Тому, зібравши шкільний театр «Антігона» і танцювальний колектив «Модерн», вони вирушили до столиці.

Щирість дитячих слів, непідкупне бажання розрадити хоча б на мить, не залишилися без уваги військових, тому виступи пройшли на великому рівні. А «Ліга Культури», до якої звернулися школярі за допомогою у проведенні цих заходів, допомогла організувати дозвілля школярів після концертної програми. Вони вперше побачили видатні пам’ятки столиці та відвідали Лавру. До речі, вже не вперше «Ліга Культури» допомагає гімназії та її учням, адже розвиток особистості – це пріоритети, які громадська організація ставить для себе. Сподіваємося, що така дитяча ініціатива буде продовжена.

112

1131

 115

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 21 жовтня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok