Чи вірите ви в те, що теперішнє молоде покоління – це свідома політична нація?

Слава богу, не все, що народжується і розвивається в нашій країні, підконтрольне політикам. Сьогоднішня молодь - це особистості нового внутрішнього запиту. Вони готові до змін і не бояться активно щоразу проявляти свою позицію. Але в нашому соціумі є певний незавершений політичний досвід. Це відбувається тоді, коли громадяни влаштовують Майдан, доходять до піку активності, а потім перекладають  все на тих, хто  тільки пообіцяв виконати їх вимоги. Здебільшого, це – історія українства.

Поки що немає післямови - не зрозуміло як суспільство має не відпустити ситуацію, поки все не доведе до бажаного кінця. Хоча, воно все більше усвідомлює важливість цієї післямови. Під час революції гідності лунали ідеї, щоб на базі Майдану створити певну структуру, яка б контролювала політичну систему, але цього так і не було зроблено, і Майдан опустився до рівня самої політичної системи.

Не знайдені ще ті інструменти, які б врегулювали б політичні взаємовідносини суспільства і влади.  Так, є вибори, але ми знаємо на яких технологіях вони створені і в який спосіб їх застосовують. І знову зіштовхуємося з цінностями політичної совісті, моралі, відповідальності, без яких не можливо вирішити жодну проблему в нашому суспільстві.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 30 жовтня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok