Чому, попри абсурдність більшості російських пропагандистських повідомлень в російських ЗМІ, росіяни, все-таки схильні  вірити їм, а не здоровому глузду?

Більшість росіян формують своє ставлення до подій на Сході, здебільшого, з російських ЗМІ. Увесь цей потужний ресурс спрямований на створення певної віртуальної реальності, у проблеми якої поступово втягується російське суспільство. І, складається таке враження, що росіяни більше реагують не на проблему  і не на події на Сході, а на телевізійні версії цих подій.

Усі ЗМІ Росії націлені на формування суспільної думки щодо російської політики в Україні. У своїх програмах вони так агресивно нав’язують свою точку зору, що інші погляди залишаються беззвучними, а, якщо й лунає альтернативна думка, то лише тому, що вона санкціонована. Кремлівська влада все масштабніше позбавляє шансу своє суспільство формувати власне сприйняття і власну позицію на стосунки з Україною.  Образ «українського нацистського ворога» стає ключовим у військово-політичній стратегії Росії.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 13 листопада 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok