Запрошуємо Вас 17 травня 2019 р. о 18:00 до галереї «НЮ АРТ» (вул. Грушевського 28/2), де відбудеться відкриття виставки видатної французької художниці, генерального секретаря Європейської академії наук, мистецтв і літератури Ніколь Лемер Д’Аґаджіо.

Організатори експозиції – ЄАНМЛ, Центр ЮНЕСКО «Мала академія наук України», Посольство Франції в Україні та Французький інститут в Україні. На виставці представлені твори, у яких не просто поєднуються барви та красиві образи. Це свідоме залучення складних наукових тем до світу мистецтва, спроба осмислити найактуальніші для сучасної науки проблеми — утворення Всесвіту, світ елементарних частинок, зародження життя на Землі, таємниці далекого Космосу тощо. Мистецтво п. Лемер вражає своєю неординарною природою. Також експозицію доповнять фотографії, які створені у співпраці Інститутом імені Макса Планка та Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН) та присвячені роботі Великого адронного колайдера – найбільшого у світі прискорювача елементарних частинок.

Секретаріат Європейської академії наук, мистецтв і літератури також радо запрошує на презентацію міжнародних літературних проектів ЄАНМЛ у Національній спілці письменників України 18 травня 2019 р. о 17:00, за участю генерального секретаря ЄАНМЛ Ніколь Лемер Д’Аґаджіо, а також членів ЄАНМЛ Станіслава Довгого, Павла Мовчана, Юрія Мосенкіса, з представленням їхніх французьких видань (а також творів Т. Шевченка, І. Франка, Д. Павличка, Б. Олійника, О. Довгого, І. Драча) та українських видань членів і лауреатів міжнародних поетичних конкурсів ЄАНМЛ Ніколь Лоран-Катріс і Йона Дяконеску, а також майбутніх видавничих проектів у серії «Європейська словесність» паризького видавництва «Лярматтан», де зокрема готується до друку й упорядковувана мною антологія української поезії. Будемо широ вдячні за поширення цієї інформації серед наших колег-письменників, а також інших зацікавлених осіб.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok