Напередодні ювілею народної художниці Людмили Мєшкової з 10 по 21 червня в Українському домі відкрито персональну виставку її творів.Людмила Мєшкова – автор нового напрямку в мистецтві керамічний живопис. Її оригінальні керамічні панно прикрашають сьогодні храми Андрія Первозванного та Різдва Христового у Києві, Миколи Чудотворця на Чернігівщині, а також Будинок кіно, Будинок архітекторів, Київський головпоштамт, готелі «Русь», «Київ», «Дніпро», лікарню «Феофанія» та інші знані споруди нашої країни. Водночас авторські твори Людмили Мєшкової широко представляють Україну в різних куточках Землі. Монументальне панно (55 м²) «Земле, флюїди життя і розквіту світам Всесвітупосилай…» одухотворює штаб-квартиру ЮНЕСКО в Парижі. Панно «Хіросіма-Чорнобиль» (25 м²) – презентоване японському народові як дар народу України. Унікальні творчі роботи експонуються і зберігаються у світових фондах Тбілісі, Парижа, Брюсселя, Вільнюса, Москви, у приватних колекціях Ф. Міттерана, Р. Рейгана, М’Боу, Кендзо Танге, Р. Бикова та ін. 

«Ліга культура» звернулась до Президента України про підтримку громадської ініціативи нагородити Мєшкову Людмилу Іванівну почесним званням Герой України. В листі наголошувалось: «Все найкраще, що зберігає людство, що розвиває і вдосконалює людину – є результатом творчості талановитих особистостей. Сьогодення як ніколи потребує приділяти особливу увагу носіям і творцям національної культури, які своїми творами переконливо інтегрують українське мистецтво в світовий культурний простір. Серед таких особистостей і Людмила Мєшкова, яка генієм своєї творчості прославляє нашу країну у світі, виступає справжнім новатором у розвитку світових і національних тенденцій монументального образотворчого мистецтва…

Благодатна, Богом спрямована творчість, безупинне працелюбство та масштабність художньої палітри Людмили Іванівни Мєшкової по-справжньому звеличують українську націю, особливо збагачують скарбницю неминущих культурних цінностей України».

 

Прес-служба «Ліги культури»

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok