Менеджер із проектної діяльності  «Ліги Культури» Ярина Сорохтей взяла участь у програмі стажувань «Study tours to Poland», організованою фундацією "Borussia", Польсько-Американським фондом Свободи та Колегіумом Східної Європи.  Метою програми є розвиток співпраці між ЄС та сусідніми державами, розвиток громадських ініціатив в Україні, Росії та Білорусі.

Учасники стажувань спільно з відомими постатями Польщі та Європейського Союзу обговорювали питання розвитку культури, європейських цінностей, підтримки громадських ініціатив, прозорості діяльності органів влади тощо.

Під час проходження програми Ярина Сорохтей перезентувала «Лігу Культури» представникам громадських організацій Польщі та ЄС, обмінялась досвідом в розробці та реалізації проектів.

- Найбільш цікавою та корисною була зустріч з головою організації SALTO-YOUTH. – розповідає Ярина. – Організація є мережею з 8 ресурсних центрів, які працюють у пріоритетних для європейського суспільства галузях в молодіжній сфері. Оганізація забезпечує працевлаштування молоді та організовує навчання, підтримує громадські організації та національні з’їзди молоді в рамках діяльності Європейської Комісії, волонтерський рух тощо. Історія SALTO-МОЛОДЬ почалася в 2000 році і є частиною підготовки стратегії Європейської комісії в рамках «Молодь в дії». Організація відкрита до співпраці з іншими організаціями, які мають на меті розвиток та підтримку громадських ініціатив.

- Важлива зустріч відбулась і з Лукашем Гжендзіцьким – Директором канцелярії сеймику Поморського воєводства, котрий ознайомив нас із суттю реформи системи самоврядування, – зазначила Ярина Сорохтей. –  У Польщі йде тенденція децентралізації влади, кошти мають нецільовий характер, що забезпечує більшу ефективність їх використання, а чітка система дозволяє зберігати прозорість та унеможливлює корупцію. Щодо співпраці з громадяськими інституціями, то в Польщі місцева і центральна влада здійснюють величезну підтримку їх громадської діяльності.

Отриманий досвід та нові знайомства в Польщі дали початок новим ініціативам та розбудові громадської діяльності Ліги серед молоді.

Прес-служба

 

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok