В Києві на базі університету імені Бориса Грінченка 4 червня 2011 року була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Ефективна школа: фактори успіху».

Питання, як зробити школу ефективною, а учнів успішними, розглядали педагоги-науковці з України, Росії, Бельгії, Нідерландів, США, Великої Британії, Швеції.

«Лігу Культури» представляв Віктор Володимирович Громовий, експерт, учасник проекту «Сучасна модель освіти України».

За словами Віктора Володимировича, особливо цікавими були доповіді Девіда Ройла (Великобританія) – «Якість середньої освіти, що базується на компетентнісному підході», групи професорів із Швеції – «Школа майбутнього», Тетяни Ковальової  (Росія) – «Тьютерство-інституція нової професії в російській школі». Віктор Огнев’юк, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений працівник освіти, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, виступив з доповіддю «Шкільна освіта у контексті семи еволюційних постулатів», у якій сформулював думку про те, що сучасна українська школа має відійти від абсолютизації класно-урочної системи, але для цього їй потрібен учитель з іншою філософією.

Матеріали конференції використовуються Лігою для продовження роботи над проектом «Сучасна модель освіти України».


Прес-служба «Ліги Культури»

Київ, 4 червня 2011 року

fb     yt