31 жовтня 2011 року представники «Ліги Культури» взяли участь у російсько-фінському семінарі «Як індивідуалізація навчання працює на практиці?»

Це був другий із серії семінарів «Індивідуалізація навчання в загальноосвітній школі – умова реалізації стандартів освіти другого покоління», які проводяться Національним комітетом освіти Фінляндії, Посольством Фінляндії в Москві та EduCluster Finland спільно з Департаментом освіти міста Москви, Московським інститутом розвитку освіти, Федеральним інститутом розвитку освіти.

Вивчення, трансляція та адаптація зразків «кращої» практики визнається на сьогодні найбільш ефективним способом розвитку систем освіти в сучасному світі. За цим шляхом йдуть всі без винятку економічно розвинуті країни, і інтернаціональний обмін досвідом вважається необхідною умовою розвитку національних систем освіти. В умовах впровадження нових стандартів освіти, пов’язаних з необхідністю докорінної перебудови всієї системи навчання, вивчення кращих зразків світового досвіду є вкрай актуальним.

Ліга об’єднала компетентних і знаних в Україні та за кордоном освітян і включилась в процес реформування національної системи освіти. Експерти Ліги досліджують досвід передових країн, зокрема Фінляндії, в реформування освіти і адаптують його в українському освітньому просторі відповідно до його реалій.

Нагадуємо, що експертами «Ліги Культури» розроблені «Концептуали національної стратегії розвитку шкільної освіти в Україні», підготовлені «Основні тенденції реформування освіти в індустріально розвинутих країнах і реалії українських реформ» та передані в МОНМС України для подальшої роботи над реформою освіти.

Рекомендації експертів «Ліги Культури» враховані профільним міністерством при розробці Національної стратегії розвитку освіти України на період 2012-2021 роки.

На даний момент фахівці, залучені «Лігою Культури», проводять експертизу «проекту «Державного стандарту базової і повної середньої освіти».

Прес-служба «Ліги Культури»

Москва, 31 жовтня 2011 року

fb     yt