Система освіти Фінляндії одна з найкращих у світі. Це виявляється не тільки у найвищих рейтингах за тестами  PISA  фінських підлітків, помітно невеликою різницею між найвищими і найнижчими результатами, а найголовніше – у рівні освіченості і життя всього фінського суспільства. Тому цілий ряд Європейських краї останнім часом уважно вивчають фінську систему освіти. В Росії вже пройшло кілька семінарів для педагогів і управлінців. 

 

DSC00792      З ініціативи ВГО «Ліга культури», за підтримки Посольства Фінляндії в Україні, і за сприяння МОНМС України  30 жовтня в гімназії №48 м. Києва відбувся українсько-фінський семінар : «Уроки з Фінляндії: успішність освітньої системи». На семінарі було заслухано і обговорено  доповіді фінських фахівців, презентації яких розміщені на нашому сайті.

DSC00794      Всі фінські вчителі, включаючи вчителів початкової школи є бакалаврами. Професія вчителя поважана й престижна, на кожне вчительське місце завжди є конкурс.  Ступінь свободи школи і професійної діяльності вчителів створює можливості для успішного навчання всіх учнів, незалежно від соціального статусу сім`ї, рідної мови, місцевості, де розташована школа. Фіни пишаються своєю  школою. Наші діти теж варті такої школи.  Тому  в процесі реформування ми маємо ввібрати в нашу освітню систему найкращий досвід, який є у світі. Вчимося!

Київ, 7 листопада 2012

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok