Волонтерський рух в Україні набирає обертів. І якщо для більшості з нас такий вияв допомоги є першим у житті, то для Товариства червоного хреста України це – буденна справа. Просто з новими викликами коло їхньої роботи розширилося: волонтери від товариства тепер мають більше встигати, більше збирати допомоги і частіше їздити на небезпечні території.  Завозячи бронежилети та інші необхідні речі для наших бійців, важливим є також безпека самих волонтерів. Споконвіку червоний хрест на білому полотні був символом миру, захисту і допомоги. Дуже часто саме це зображення рятувало життя, адже і з однієї і з іншої сторони барикад знали, що людина з таким символом – рятівник.

Саме тому, коли постала проблема в закупівлі розпізнавальних жилетів та прапорів з емблемою Товариства червоного хреста, «Ліга Культури» також стала волонтером у цьому питанні. Жилети та прапори були виготовлені з водонепроникної тканини, щоб і в гарну, і в погану погоду волонтери товариства почували себе захищеними.

Президент ВГО «Ліга Культури» Людмила Авескулова передала їх представнику Печерського товариства Червоного хреста Ларисі Харченко. «Червоний та білий  - це символи, які пройшли крізь століття, - наголосила Людмила Авескулова. – Життєдайна сила червоного та чистий білий колір – це ті символи, які споконвіку несли захист та порятунок. І зараз дуже важливо, щоб саме вони несли спасіння і допомогу нашим бійцям в АТО».

Лариса Харченко вручила подяку Людмилі Авескуловій і сказала: «Це велика допомога не лише для нас, волонтерів Червоного Хреста, а й для всіх поранених, військових, переселенців. Саме на такій співпраці, такому волонтерстві і засноване товариство, саме ця безкорисність та любов до людини, бажання їй допомогти і є головними засадами Червоного Хреста у всьому світі». Одразу ж після передання, біло-червона допомога, вирушили на Схід рятувати наших бійців в АТО.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 24 жовтня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok