Що можна сказати про моральність політиків, які й досі, коли війна на Сході не припиняється, навіть попри перемир’я, висловлюються про підтримку ДНР та ЛНР. А також про тих політиків, які ще декілька місяців тому активно підтримували сепаратистів, а тепер, у передвиборчій гонці, використовують гасла миру і добробуту?

Один відомий російський діяч культури висловив таку думку: «Русские негодяи всегда ищут и находят украинских негодяев, и с особой агрессией будут уничтожать нравственную перспективу наших стран». Як глибоко і точно. На жаль, наша політика не обтяжена совістю. Тоді навіть моральних людей вона всіляко перетворює в неморальних, адже кращі якості сучасних політиків не затребуються їх політичною діяльністю. Сучасний політикум, в кращому випадку, керується вигодою, і, як правило, для самих себе. Тому не варто чекати від них, що вони прозріють, стануть чесними, як би суспільство не спонукало би їх до цього. Такий стан справ свідчить про те, що українське суспільство має докорінно змінити суть, принципи, цінності політичної системи в країні. Якщо ми цього не зробимо, то будемо бачити розростання політичної мімікрії. Особливо цей процес набуває гіпер проявів під час виборів. На жаль, це призводить до зневіри в спроможність подібної системи повернутися обличчям до проблем людини в нашому суспільстві і до перспективи розвитку країни в цілому.

«Обездоленість» з художнього образу перевтілюється в нашу реальність. Політики не здатні відчути, що своїми бездушними, егоїстичними діями і нікчемною політичною грою вони все більше і більше обездолюють людей.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

Київ, 28 жовтня 2014 року

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok