Вчора, 14 вересня, у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві було відкрито виставку творів Олександра Бородая.

Олександр Бородай, поза всяким сумнівом, найвідомішій і найвидатніший сучасний український художник-емальєр. Сьогодні йому виповнилось би сімдесят п’ять.

Його неймовірна енергетика, оригінальний творчий погляд, фантазія художника і майстерні руки створили безліч чудових творів. Найвідоміші з них – рельєфи в Дніпропетровському театрі опери і балету (у співавторстві), розписи Дніпропетровському театрі ім. Т. Шевченка, композиція «Страшний суд» в Михайлівському Золотоверхому соборі, станції метро Видубичі та Осокорки в Києві (у співавторстві), серії емалей «Давньорускі мотиви», «Прості речі», «Борітеся — поборете», «Перевірене часом, нерозвіяне простором».

Персональні виставки Олександра Бородая мали неабиякий успіх в Україні, США, Канаді, Німеччині, Швеції, Угорщині та в багатьох інших країнах світу і стали надпотужним внеском до скарбниці української національної культури і до сучасного культурного відродження України.

Роботи майстра незмінно викликали захоплення як любителів образотворчого мистецтва так і критиків.

Олександр Бородай плідно співпрацював з «Лігою Культури» і був активним учасником багатьох проектів. Його не стандартні ідеї, яскравий творчий підхід до справи, його працездатність були гарантією успішного втілення усіх проектів, у яких він брав участь.

Borday 01  Borday 02  Borday 03  Borday 04  Borday 05  Borday 06

 

ВГО "Ліга Культури"

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok