Актуалізувати істинні життєві цінності в оригінальний спосіб запропонували учасники “Ліги Культури” Івано-Франківська та “Школи лідерів” — через заглиблення в індійську культуру та відзначення світлого свята Дівалі. Ідею підтримали численні молодіжні організації.

Святкування відбудеться 9 листопада 2010 року в Івано-Франківську, поблизу міського озера. Організатори разом з іншими франківчанами планують освітити місто вогнями, запаливши увечері глиняні світильники, бенгальські вогні, влаштувавши вуличне файєр-шоу від Театру вогню.

Свято Дівалі є державним святом Індії. Воно символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом, радість, любов та відродження сімейних цінностей. Саме в цей день в Індії  у кожному домі горять безлічі вогнів, а на вулицях не змовкають хлопавки та феєрверки. Головним атрибутом свята є невеликий глиняний світильник – "діпа". Індійці запалюють його біля своїх будинків і на підвіконнях. Прийнято вважати, що світло "діпа" допоможе знайти дорогу до їх вогнища добробуту та процвітанню.

- Знайомство з глибокою культурою індійського народу — саме з такою метою зініційований захід у місті учасниками “Ліги Культури” Івано-Франківська та “Школи лідерів”, – ділиться ідеєю координатор Ліги в Івано-Франківську та голова “Школи лідерів” Радислав Петрів. – Задум підтримали численні молодіжні організації – Українська студентська спілка, Молодіжний союз "Наша Україна", МО "Оновлення Країни", Театр вогню ”Коли приходить ніч…". Захід «Дівалі» проводиться в Івано-Франківську вперше і, сподіваємося, стане доброю традицією для міста і, можливо, початком нових культурних зв'язків Івано-Франківська та Індії.

Прес-служба

 

fb     yt