В рамках проекту «Ювілей народної художниці України Людмили Мєшкової» у Київському Будинку Кіно відбулася зустріч делегації ЮНЕСКО з всесвітньо знаною українською художницею, засновницею нового напрямку в мистецтві – керамічного живопису – Людмилою Іванівною Мєшковою.

Представники Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Ісландії і Канади ознайомились з високохудожніми творами майстрині, що вже майже півстоліття прикрашають інтер’єр цього знакового місця українського кінематографу. Під час зустрічі гості переглянули фрагменти фільмів, які презентують величезний мистецький доробок геніальної художниці, розповідають про її творчий і життєвий шлях, новаторство і височінь творчих злетів. Враження, які члени делегації мали від грандіозного керамічного панно в Парижі (55-метровий художній витвір майстрині у Штаб-квартирі ЮНЕСКО), були перевершені під час зустрічі з Людмилою Іванівною у Києві: вся творчість Людмили Мешкової представляє Україну як миролюбну квітучу країну, що посилає народам «флюїди любові і життя», а саму художницю підіймає на рівень «Людини Світу»!

Особливе захоплення дипломатів викликали портрети світових особистостей, ікони, лики святих. Важко було стримати емоції від осягнення унікальності і масштабу такого мистецького доробку, а передусім – від чару особистості, глибини людяної життєвої позиції Людмили Іванівни.

Представники делегації висловили сердечну подяку за змістовну і теплу зустріч її організаторам: Всеукраїнській громадській організації «Ліга Культури», Національній спілці кінематографістів України, Міністерству закордонних справ України, Представництву України в ЮНЕСКО, Посольству України у Франції.

Прес-служба ВГО «Ліга Культури»

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok