«У творах Шопена Л. Марцевич проявила себе як художниця, яка внутрішньо невимушено відроджувала ніжні мелодії, філігранність і вишуканість. Чудово об’єдналися повільні підйоми мелодії зі стрімкими підголосками, а блискучі пасажі звучали так, ніби кінчиками пальців вона торкалася фарфору», – так високо оцінила гру народної артистки України Людмили Мацерук одна з німецьких газет у статті «Апогей піаністки»

Почути яскраве індивідуальне виконання Шопена у виконанні Людмили Мацерук була нагода і зі сцени Колонного залу імені М. Лисенка Національної філармонії України. В програмі звучали Балада №3 ля бемоль мажор (тв.47), Скерцо №2 сі бемоль мінор (тв. 31) , Полонез мі бемоль мінор (тв. 26 №2), Соната №2 сі бемоль мінор (тв. 35) та інші твори.

Людмила Марцевич – одна з найвидатніших піаністок нашого часу. Визнання її таланту в Україні та світі збудоване на глибокій концепції та особливому філософському підходу до виконуваного репертуару, а це – найскладніші твори композиторів-класиків, епохи романтизму, сучасних авторів. Преса підкреслює витончений індивідуальний почерк піаністки, благородство її звуків та романтичну піднесеність, художню зрілість інтерпретації та гармонійне поєднання технічної досконалості.

Ось відгуки з деяких зарубіжних видань.

Газета «Stormarner Tageblatt»: «…Піаністка, над якою ореол унікальної артистичної особистості, Л. Марцевич вміє відрізнити сентиментальність і пристрасть – це видає її духовний ранг, інтелект і майстерність».

Газета «Arensburger Zeitung»: «…Людмила Марцевич продемонструвала виключні динамічні контрасти: від оркестрового tutti до ніжного дзюрчання роялю, до прозорого, як скло, piano, і виглядала в цьому феноменально».

Прес-служба «Ліги культури»

fb     yt

Ми використовуємо файли cookie для покращення роботи сайту та оцінки використання його вмісту. Залишаючись на сайті Ліги Культури, Ви тим самим даєте згоду на використання нами файлів cookie.
Ok